Testarea psihologica pentru scoala de soferi

Testarea psihologica pentru scoala de soferi

Daca doresti sa urmezi cursurile unei scoli de soferi, una din conditii este sa fii apt din punct de vedere psihologic si medical.
Conform legislatiei in vigoare, orice candidat care se inscrie la scoala de soferi, are obligatia sa prezinte avizul psihologic obtinut in urma examinarii de specialitate la un cabinet certificat de Ministerul Transporturilor.

In stabilirea profilului psihologic al candidatului se urmareste daca persoana respective prezinta riscuri comportamentale majore pentru propria persoana sau pentru ceilalti participanti la trafic. De asemenea, testul psihologic incearca sa determine maturitate psihica a candidatului si nivelul aptitudinal/atitudinal/caracterial. Exemple de capacitati cognitive testate : atentie, stimuli vizuali in miscare, memorie vizuala, inteligenta situationala concreta.

Testul psihologic, in mod obisnuit, consta intr-o proba scrisa si o proba practica. Proba scrisa presupune completarea unui formular in care trebuie sa gasesti anumite semne, anumite cifre, iar proba practica testeaza reflexele. Exemple de capacitati executorii testate: capacitatea de actiona in baza unor scheme operationale performante, precizia in actiuni, coordonarea miscarilor. Exemple de capacitati de auto/organizare si autoreglare psiho/motorie: mobilizare, orientare si mentinere voluntara a atentiei pe perioada indelungata, controlul miscarilor si actiunilor motorii in efectuarea cu succes a manevrelor, rezistenta la factorii perturbatori interni si externi, mobilitate, stabilitate psihica.

Avizele psihologice pentru permisul auto se elibereaza imediat dupa testare, tarifele sunt diferentiate in functie de categoria auto solicitata.

Scroll to Top
Call Now Button