Tipuri de carnet de conducere: Ghid detaliat

Școala de Șoferi AutoSport se distinge prin abordarea sa completă și orientată către succesul elevilor. Indiferent de categoria aleasă, oferim cursuri de înaltă calitate, susținute de instructori experimentați.

Vârsta Minimă pentru Obținerea Permiselor

Pentru a începe cursurile de conducere la Școala de Șoferi AutoSport, trebuie să îndeplinești vârsta minimă legală. Categoriile A1 și AM permit începerea cursurilor la 16 ani, în timp ce pentru categoriile A, C, CE, D, D1, D1E și DE, vârsta minimă este de 21 de ani, sau 24 de ani în cazul examenelor auto.

Categorii și Oportunități: Detalii Suplimentare

Pentru a face alegerea potrivită este important să înțelegi oportunitățile oferite de fiecare categorie. De exemplu, Categoria A oferă libertatea de a conduce motociclete, iar Categoria B deschide poarta către conducerea autovehiculelor obișnuite.

Categoria C se adresează celor interesați de transportul de mare tonaj, în timp ce Categoria D este dedicată transportului de persoane. Categoria Tr este specializată în tractoare, iar subcategoriile precum B Extins și BE permit extinderea opțiunilor pentru cei care doresc să conducă ansambluri mai mari.

Masă Totală Maximă Autorizată: Detalii Esențiale

  • Categoria A: Masa variază între 180 kg și peste 430 kg, în funcție de tipul motocicletei.

  • Categoria B: De la 3.500 kg pentru vehiculul trăgător, până la peste 4.250 kg cu o remorcă de 750 kg sau mai mare.

  • Categoria C: Greutatea ansamblului poate ajunge până la 12.000 kg.

  • Categoria D: Pentru transportul de persoane, cu remorci a căror masă poate depăși 750 kg.

Ansamblul Autovehicul Trăgător din Categoria B

Un ansamblu din Categoria B este compus dintr-un autovehicul trăgător și o remorcă cu o masă totală maximă autorizată de 750 kg. Asigură-te că autoturismul are 7 scaune în afara locului șoferului și respectă limitele de viteză, fiind un factor important în obținerea permisului.

Subcategorii Pentru Remorci Mai Mari de 750 kg în Categoria B

În plus față de categoriile de bază B și B1, subcategoriile B Extins (sau 96) și BE sunt opțiuni viabile pentru cei care doresc să conducă ansambluri cu remorcă sau semiremorcă. Cu condiția ca întregul ansamblu să nu depășească 4.250 kg, aceste subcategorii extind posibilitățile conducătorilor auto.
Indiferent de categoria aleasă, Școala de Șoferi AutoSport oferă cursuri bine structurate, susținute de instructori experimentați. Obținerea permisului de conducere devine astfel o experiență accesibilă și eficientă, iar AutoSport rămâne partenerul de încredere în acest proces.

Scroll to Top
Call Now Button