Alegerea școlii de șoferi pentru categoria B

Scurt ghid despre alegerea școlii de șoferi pentru categoria B

Alegerea unei școli de șoferi este o decizie crucială. Indiferent dacă sunteți în căutarea unei școli de conducere pentru că sunteți un șofer nou în domeniu, trebuie să participați la cursuri pentru a vă reîmprospăta cunoștințele practice, este elementar să alegeți o școală de șoferi care este de calitate. Prin urmare, este necesar ca aceasta să fie acreditată, să răspundă nevoilor pe care le aveți, dar să ofere și tarife accesibile.

Școala de șoferi trebuie să ofere informații clare

Școala pe care o alegeți trebuie să respecte reglementările necesare, de aceea verificați dacă este acreditată. Aflați programul, durata cursului și ce include acesta, verificați programul și din ce va consta formarea. Ce ar trebui să conțină formarea teoretică:

 • Noul manual de conducere

 • Semnele rutiere și legile de circulație

 • Importanța legislației privind siguranța rutieră și coexistența rutieră

 • Viteza legală, în funcție de traseu

 • Conducere eficientă

 • Manevre și securitatea în trafic

 • Comportamentul în caz de accident

 • Mecanică de bază și întreținerea vehiculului

 

Flota auto să fie în concordanță cu normele

Vehiculele utilizate pentru elevi trebuie să aibă următoarele caracteristici:

 • Comenzi duble, astfel încât instructorul să preia controlul la nevoie

 • Vehiculele care trebuie folosite pentru a preda clasa trebuie să fie impecabile din punct de vedere mecanic

 • Să nu fie vechi

 • Trebuie să aibă toată documentația la zi

 • Trebuie să aibă asigurare auto

Preț, locație și reputație

Alte elemente pe care să le luați în considerare sunt prețul, locația și reputația școlii. Primul aspect este care, de multe ori, influențează deciziile cu privire la alegerea unei școli anume. Al doilea factor (locația) trebuie vă fie la îndemână, deoarece puteți lua lecții de condus imediat după terminarea programului de la locul de muncă, de exemplu, iar o locație îndepărtată vă va cauza neplăceri. Nu în ultimul rând, reputația școlii contează, iar în acest sens documentați-vă despre recenziile altor persoane.

Instructori răbdători

Indiferent de sex, fiecare elev are nevoie de un instructor care să dea dovadă de răbdare, empatie. În caz contrar, școala se poate transforma într-un eșec, elevii nereușind să învețe lucrurile practice, ratând astfel promovarea examenului. Puteți cere recomandări, deoarece în felul acesta veți porni la drum mai încrezători în forțele proprii. Vârsta instructorului nu are relevanță, important este cum se simte cursantul în preajma acestuia, dacă îi oferă siguranță.

Ca și în cazul oricărui alt tip de educație, unii instructori sunt mai buni decât alții, iar unii au abilități și experiență care pot face diferența dintre eșec și succes în obținerea permisului auto. O școală bună este întotdeauna dispusă să împărtășească informații care o diferențiază de altele. Este recomandat să vă uitați, de asemenea, la comentariile de pe rețelele sociale și alte site-uri, pentru a observa părerile celorlalți elevi care au promovat examenul.

În încheiere, este important să existe o bună colaborare între elev și instructor, astfel încât cel dintâi să poată asimila și pune în practică toate lucrurile învățate. Prețurile diferă în funcție de oraș, dar și de modelul vehiculului pe care cursantul îl dorește. Nu în ultimul rând, este bine ca locația școlii să fie una în apropiere de locurile pe care le frecventăm zilnic.

Scroll to Top
Call Now Button